Relining i Östersund

En kostnadseffektiv och miljövänlig metod för att förnya gamla avloppsrör utan att behöva byta dem.

Experter på relining av avloppsrör i Östersund

Kontakta oss på Åkerlund VA när du behöver hjälp med relining av gamla avloppsrör och ledningar i Östersund. Vi utför professionell relining som håller i upp till 50 år.

Har du ett gammalt avlopp eller ledningar som är dåliga? Istället för att gräva upp och byta ut dina gamla avloppsrör eller liknande ledningar så relinar vi dem istället. Vi blåser in en typ av “strumpa” av epoxy som sedan härdas och skapar en ny fräsch beläggning i dina rör.

Relining är en kostnadseffektiv och miljöbesparande lösning som används för att åtgärda skador på avloppsrören och förlänga livslängden på befintliga avloppsrör. 

Arbetet med att relina exempelvis en villa eller ett hyreshus kan oftast göras utan att riva befintliga ledningar och stammar. Detta underlättar för hyresgäster och boende som inte behöver vara utav vatten och avlopp under flera veckor som vid exempelvis ett traditionellt stambyte där man river ut alla gamla ledningar och byter ut dem mot nya.

Har du en villa eller ett hyreshus och är i behov av relining är du välkommen att kontakta oss på Åkerlund VA för en inspektion av dina befintliga rör.

Vi är verksamma i i hela Jämtlands Län, Östersund, Frösön, Brunflo, Fåker, Häggenås, Lit, Stugun, Hammarstrand, Krokom och närliggande orter.  

Hur fungerar relining?

Metoden med reling innebär att man applicerar en speciell epoxyblandning/härdplast på insidan av det befintliga röret. Epoxyn härdar och bildar en ny, stark och sömlös beläggning som fungerar som ett nytt rör inuti det gamla röret. Denna nya beläggning skyddar röret från korrosion, rost, sprickor och andra skador som kan uppstå över tid. Dessutom minskar det risken för läckage och förbättrar avloppssystemets prestanda.

Vilka är fördelarna med relining?

En av fördelarna med att utföra en relining av befintliga rör är att det är en snabb och kostnadseffektiv process i jämförelse med att gräva upp marken och byta alla rör. Det innebär minimalt med störningar och avbrott i driften, eftersom det inte kräver att marken grävs upp eller att de befintliga rören tas bort. En annan fördel med relining är dess hållbarhetsaspekt. Genom att återanvända de befintliga rören minskas behovet av att producera och installera nya rör, vilket minskar den totala miljöpåverkan. Dessutom bidrar den nya beläggningen till att förhindra korrosion och förbättrar därmed rörens livslängd, vilket minskar behovet av framtida reparationer eller utbyte av rör.

Vilka rör kan man relina?

Relining kan utföras på olika typer av avloppsrör, inklusive avloppsrör av plast, betong, gjutjärn och stål. Metoden används vanligtvis för att åtgärda skador som sprickor, läckage, och korrosion, samt för att förbättra rörens prestanda och förlänga deras livslängd.

Vilka fastigheter kan man relina?

Metoden med relining kan användas i alla typer av bostäder; villor, industrifastigheter och övriga typer av bostadsfastigheter som lägenheter och hyreshus.
Relining har därför blivit ett populärt val för fastighetsägare och entreprenörer i och omkring Östersund som vill ha en kostnadseffektiv och hållbar lösning för att förnya avloppssystem.

Relining som metod för att förnya avloppsrör

Relining ett fördelaktigt alternativ för att förnya avloppsrör och ledningar på ett hållbart sätt. Metoden erbjuder fördelar som kostnadsbesparingar, minimala störningar och miljöpåverkan. Om du behöver åtgärda skador på dina avloppsrör eller förbättra prestandan på ditt avloppssystem, kan du överväga att använda relining som en effektiv lösning.

Så går en relining till:

 • Vi börjar med att täcka in och skydda golv där vi ska arbeta.
 • Vi kopplar isär de avloppsanslutningar som ska relinas.
 • Vi rengör ledningarna med renskedjor / slippapper och renspolning.
 • Fodret prepareras.
 • Fodret skjuts ut i den befintliga ledningen med hjälp av tryckluft.
 • Därefter härdas fodret. Härdningen kan ske på flera olika sätt. Antingen över tid med olika epoxyblandningar där härdningstiden kan variera frå 3 – 12 timmar alternativt med ånga eller uv-ljus.
 • Efter härdning öppnas rörändar samt anslutande rör.
 • Rören besiktas och egenkontroller fylls i.
 • Avloppsanslutningar återmonteras.
 • Arbetsområdet städas.
 • Utfört arbete stäms av med kund så alla är nöjda.

Så mycket kostar relining av en villa i Östersund:

Eftersom det är många faktorer som spelar in så måste vi komma ut till er och göra en inspektion av era rör och ledningar för att kunna lämna en offert som är anpassad efter just era behov.
Prisexempel: En relining av en vanlig villa i Östersund kostar normalt sett mellan 110 000-240 000 kr, men det är många faktorer som väger in.

Kontakta oss så bokar vi in ett besök och lämnar en offert för just er fastighet.

FAQ om relining i Östersund

Svar: Man skall anlita oss på Åkerlunda VA då vi har ett bra kundbemötande, ordningsam och kompetent personal.  Samt att vi alltid efterlämnar en komplett dokumentation på de arbeten vi utför.

Svar: Vi är noggranna och sätter alltid kunden i fokus.  Vi lämnar alltid en komplett dokumentation av utfört arbete.

Svar: Ja, vi lämnar alltid garanti på våra arbeten.

Svar: En relining av en vanlig villa kostar normalt sett mellan 110 000-240 000 kr, men det är många faktorer som väger in. Kontakta oss så bokar vi in ett besök och lämnar en offert för just er fastighet.

Svar: Relining kostar ca 2500-4000 kr per meter beroende på dimension, åtkomst samt längd och anslutningar.

Svar: Om det är för stora skador på de befintliga rören går de ej att relina. Ledningar med mindre hål och sprickor går ofta bra att relina.

Svar: En korrekt utförd relining med rätt förutsättningar har en beräknad livslängd på ungefär 50 år.

Svar: Ja, alla ledningar blir helt täta då det bildas en ny skarvlös ledning i den gamla.

Svar: Efter att ledningen är öppnad och ihopkopplad kan man börja använda ledningen igen

Kontakta oss för relining i Östersund, Jämtlands Län

Kontakta oss genom att klicka på knappen begär offert nedan för att få offert på relining. Vi återkommer snarast med mer information och för att boka in en tid för en besiktning av era befintliga rör och VVS-installationer.

Vi är verksamma i hela Jämtlands Län, Östersund, Frösön, Brunflo, Fåker, Häggenås, Lit, Stugun, Hammarstrand, Krokom och närliggande orter.
Kontakta oss för ett hembesök och offert.